
اگر تا به حال گذاشتن لنز را امتحان نکرده اید در استفاده از لنز برای اولین بارممکن است این کار برایتان دلهره آور باشد. اما شما نباید ترس از گذاشتن لنز را داشته باشید و هرچه بیشتر این کار را انجام دهید، برایتان آسان تر خواهد شد. امروز آموزک نحوه استفاده از لنز و درست گذاشتن لنز را به شما آموزش می دهد، که شامل آموزش تصویری گذاشتن لنز در چشم ، آموزش گذاشتن و برداشتن صحیح لنز و طرز استفاده و نگهداری از لنز چشم هم می باشد.
بخش اول : آماده سازی محیط قبل از گذاشتن لنز
1 : جایی را پیداکنید که دارای آینه، سینک و نورمناسبی باشد
درمان کم خونی با استفاده از خوراکی های خون ساز را قبلا آموزش دادیم و اینبار نوبت گذاشتن لنز طبیعی است. برای خیلی ها چنین مکانی همان حمام است. البته گذاشتن لنز درجایی که این سه عنصر را ندارد هم امکان پذیر است ولی بهتر است تا کسب تجربه بیشتر در چنین جایی گذاشتن و برداشتن لنز در چشم را امتحان کنید.
2 : طرز استفاده و نگهداری از لنز چشم و ابزار آن
تمام چیزهایی که شما نیاز دارید عبارتند از : لنزها،محلول شستشوی لنز، آینه،صابون و حوله. از داشتن این لوازم اطمینان حاصل کنید.
3 : دست های خود را بشویید و کاملا خشک کنید
داشتن سطح تمیز و استریل کلید سلامت چشم است.علاوه برا این خشک بودن دست ها باعث سهولت حرکت لنز از دست به چشم می شود. راه های درمان گرفتگی کمر و دردهای ماهیچه های کمری را هم میتوانید در آموزک بخوانید.
بخش دوم : بررسی لنز طبی و رنگی
1 : بسته ی لنزها را باز کنید
برای انجام اینکار عجله نکنید و با دقت بسته را بازکنید تا لنزها بیرون نیفتند.
2 : به آرامی لنز را بردارید و روی دست غیرغالب خود محلول شستشو را بریزید
لنز را درون محلول بگذارید و توجه کنید که شما باید لنز را داخل محلول ببینید.
3 : لنز را به آرامی با انگشت اشاره خود بردارید
برای اینکار می توانید از انگشت شست خود کمک بگیرید.قسمت گرد لنز باید روی نوک انگشت تان قرارگیرد، مانند یک کاسه کوچک در سرانگشت تان! بهتر است زمانی که لنز را روی انگشت خود قرارمی دهید، دست تان کاملا خشک باشد چراکه لنز ها به سرعت به محیط های خیس می چسبند و اگر دست شما خشک باشد لنز راحت تر داخل چشم شما قرارمی گیرد.
4 : لنز را درمقابل نور قراردهید.
این کار،بهترین راه برای بررسی لنزهاست قبل از اینکه وارد چشم شوند.بهتراست که این نور از پشت باشد.
5 : اطمینان حاصل کنید که لنز برعکس نیست
اگرلنز پشت رو باشد امکان در رفتن آن بیشتراست و اگرپشت و رو نباشد به یک کاسه شباهت خواهد داشت.برخی لنزها روی خود طرح های لیزری کوچکی دارند برای اینکه متوجه بشید که لنز شما برعکس است یا نه.درنهایت هرچه بیشتر با لنز کارکنید بهترمتوجه می شوید که لنز شما برعکس است یاخیر.
6 : لنزهارا برای امکان وجود هرگونه ضایعات یا الیاف بررسی کنید
پیداکردن گرد و خاک یا الیافی که ممکن است مال لباس یا موی شما باشد بر روی لنز طبی یا لنز رنگی کاردشواری نیست.زمانی که آنهارا پیداکردید،دوباره لنزرا بامحلول شستشو ضدعفونی کنید و مقابل نور بگیرید تا مطمئن شوید که چیزی رو آنها باقی نمانده است.
7 : لنزها را برای وجود هرگونه پارگی بررسی کنید
پارگی لنز مشهود خواهد بود.اگر لنز شما پاره شده است،نباید از آن استفاده کنید.آن را دور ریخته و از بسته جدیدی استفاده کنید.
بخش سوم : گذاشتن لنز در چشم ها
1 : مقابل آینه بایستید
شما باید تنها چند اینچ از آینه فاصله داشته باشید.بهتر است که آینه برابر چشمانتان باشد تا راحت باشید ونخواهید خم شوید.
2 : دستی که لنز روی آن قرار دارد را نزدیک چشم ببرید
انگشت وسط خود را روی پلک پایین قرارداده و به آرامی آن را به سمت پایین بکشید.انگشت شما می تواند کمی پایین تر از پلک پایین تان یا بالای گونه تان باشد.
3 : با دست دیگر خود به آرامی همان چشم را به سمت بالا بکشید
مهم نیست که از کدام انگشت تان استفاده می کنید، آن را روی پلک بالا یا زیر ابروی خود قرارداده و به آرامی به سمت بالا بکشید.
4 : پلک نزنید
اگر از آن دسته افرادی هستید که به تازگی ازلنز استفاده می کنید اولین واکنش چشم شما به هرنوع جسم خارجی،پلک زدن است.اگر چشم هایتان را بازنگه دارید از این عمل جلوگیری می کنید.قسمت سفید چشم تان کمترحساس است بنابراین اگر به طرفین نگاه کنید ولنز را به قسمت سفید چشم وارد کنید،احتمال پلک زدن کمتر است.
5 : وقتی که ناحیه چشم شما کشیده می شود، انگشت اشاره خود را به آرامی حرکت داده و لنز را روی چشم خود قراردهید
با یک زاویه مناسب لنز را با چشم تماس دهید سپس ادامه آن را روی چشم قراردهید. لنز باید به چشم شما بچسبد،اگرنچسبید باردیگر با حرکت چشم خود اینکار را امتحان کنید تا عملی شود. انگشت شما هیچ وقت به طور مستقیم نباید تماسی با چشم شما داشته باشد.
6 : چشم تان را به آرامی ببندید و بچرخانید تا لنز در جای خود قرار گیرد
گاهی اوقات لنزی که تازه داخل چشم می رود ممکن است با پلک زدن بیرون بپرد. اینکار باعث می شود که مطمئن شوید لنز در چشم تان می ماند.
7 : آزمون جای لنز
با لنز هایتان راحت هستید؟ واضح می بینید؟ چندبار پلک بزنید تا لنز درمرکز چشم تان قرارگیرد. اگر این کاری کمکی نکرد، لنزخود را بیرون آورید با محلول شستشو ضدعفونی کنید و دوباره امتحان کنید.
8 : همه ی این مراحل را برای قراردادن لنز در چشم دیگر خود تکرار کنید
کلیه مراحل بالا را دقیقا تکرار و لنز را در چشم دیگر قرار دهید. اگر برای گذاشتن و برداشتن لنز مدام دست هایتان را بشویید و بهداشت را رعایت کنید، با هیچ مشکلی روبرو نمیشوید.
نظر و پیشنهاد خود را با ما به اشتراک بگذارید
امیدواریم ، طریقه گذاشتن لنز طبی داخل چشم را یادگرفته باشید و از آموزش گذاشتن لنز به زبان فارسی با آموزک لذت برده باشید. آموزک برای فیلم آموزش گذاشتن لنز در چشم و هم چنین سایر کلیپ های آموزش، سرزدن به یوتیوب را به شما توصیه می کند.
با آموزک همراه باشید و بیاموزید!
👍🏻
عالیی بود مث همیشه